trening personalny a jedzenie

Babeczki jaglane bez mąki

W weekend zwykle mamy więcej wolnego czasu i możemy wykorzystać go na kulinarne eksperymenty. Dzisiaj chcemy podzielić się z Wami przepisem na babeczki jaglane bez mąki, których zrobienie jest dziecinnie proste, a smak na pewno zaspokoi ochotę na słodkie 😉

Produkty:

  • 200g kaszy jaglanej
  • 400 – 500 ml mleka sojowego lub ryżowego
  • laska wanilii
  • 4 jajka
  • garść daktyli ( im więcej, tym słodsze będą nasze babeczki )
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 50 – 60 g orzechów włoskich ( opcjonalnie )

Kasze jaglaną ugotować w 2 szklankach mleka, poczekać aż ostygnie i przelać do miksera. Resztę składników dodać do kaszy, całość zblendować na jednolitą masę i przelać do foremki z babki.
Piec około 40 minut.

SMACZNEGO! 😉

Autor Paulina Gorwa

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *